به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۱-۳۰ ۵:۵۵ بعد از ظهر

saba-logo-lab.png
۳۰فروردین، روز علوم آزمایشگاهی

۳۰فروردین، روز علوم آزمایشگاهی

روز علوم آزمایشگاهی

تاریخ دقیق روز علوم آزمایشگاهی در تقویم سال ۱۴۰۱

روز علوم آزمایشگاهی در تقویم شمسی برابر است با : سه شنبه روز ۳۰ ماه فروردین سال ۱۴۰۱
در تقویم قمری برابر است با : روز ۱۷ ماه رمضان سال ۱۴۴۳
در تقویم میلادی برابر است با : روز ۱۹ ماه آوریل سال ۲۰۲۱

روز علوم آزمایشگاهی چه روزی است؟

هر سال در تقویم ایران، ۳۰ فروردین مصادف با میلاد حکیم فرزانه ایرانی، اسماعیل جرجانی، جهت بزرگداشت مقام ارجمند این پزشک نابغه به نام روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی نامگذاری شد.

تاریخچه رشته علوم آزمایشگاهی

علوم آزمایشگاهی شاخه‌ای از علوم پزشکی است که در قدیم با نام تکنولوژی پزشکی شناخته می‌شد. امروز این رشته در ایران تا مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشجو می‌پذیرد. از سال ۱۳۳۰ در ایران آموزش رشته علوم آزمایشگاهی آغاز شد . از سال ۱۳۴۷ در ایران دوره کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی را در دانشگاه‌های کشور پایه گذاری کردند. جذب دانشجویان این رشته بر اساس آزمون سراسری صورت می‌گرفت و در دانشگاه‌های تبریز، اصفهان و تهران این رشته در کنار سایر رشته‌های حوزه علوم پزشکی ارائه می‌شد. اما می‌توان ریشه اولیه تأسیس این رشته را از دانشگاه‌های جهان دانست.

کارشناسان این رشته دانشگاهی باید با کمک انواع تجهیزات و روش‌های آزمایشگاهی به تشخیص بیماری‌ها بپردازند و از آنها توقع می‌رود نیازهای تحقیقاتی و خدماتی آزمایشگاهی کشور را با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز برطرف کنند و با دقت فراوان به افزایش سلامتی جامعه کمک رسانند.

"<yoastmark

معرفی علوم آزمایشگاهی

علوم آزمایشگاهی یکی از رشته‌های پر کاربردی است که در زمینه‌های مختلف پزشکی در بازار کار نیرو جذب می‌کند. این علم بیشتر به تشخیص، پیشگیری و درمان توجه دارد. بنیان پژوهش‌های علمی در زمینه پزشکی در نقاط مختلف جهان به شمار می‌آید. تا در نهایت با تلاش دانشجویان و نخبگان تمام گام‌ها با هدف حفظ سلامتی انسان‌ها و جامعه به پیشرفت سیر پزشکی جهان بینجامد. فارغ‌التحصیلان این رشته تحصیلی در شاخه‌های مختلف مانند بیوشیمی، ویروس شناسی، خون شناسی، قارچ شناسی و … در سطح کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند به تحصیل خود ادامه دهند.

پیشنهاد سردبیر :  علائم اولیه کرونا

بیوگرافی حکیم اسماعیل جرجانی

زین‌الدین ابوالفضائل اسماعیل بن حسین جرجانی معروف به سید اسماعیل و ملقب به حکیم جرجانی در سال ۴۳۴ هجری قمری در شهر گرگان چشم به جهان گشود.

روز علوم آزمایشگاهی

تاریخ دقیق روز علوم آزمایشگاهی در تقویم سال ۱۴۰۱ برابر است با سه شنبه روز ۳۰ فروردین

تحصیلات حکیم اسماعیل جرجانی

حکیم جرجانی در اوایل جوانی خود به نیشابور سفر کرد.تا به فراگیری علم و حدیث در پرتو دانش و اندیشه عارف بزرگ عصر خود، ابوالقاسم قشیری بپردازد. این راهی شد برای آن که حکیم اسماعیل جرجانی با طب جالینوسی که از شاگردان ابن سینا بود، آشنایی پیدا کند. جرقه آموزش‌های پزشکی این حکیم با شرکت در مجالس آموزشی ابن ابی صادق النیسابوری خورد. وی پس از گذشت یکسال باز هم در مرو ماند و این راهی برای ادامه آموزش‌های پزشکی او بود. سفر حکیم از مرو به خوارزم در سال ۵۰۴ هجری قمری موجب شد تا مواجه شدن با سرزمینی که فارغ از هرگونه علم پزشکی مطلوبی است او را در راهی برای نوشتن دانشنامه خود به زبان پارسی قرار دهد.

اهمیّت آثار جرجانی در این است که پس از چند قرن که مجموعه‌های بزرگ پزشکی همچون کامل الصّناعه علی بن عبّاس مجوسی اهوازی و الحاوی و المنصوری محمّد بن زکریّای رازی و قانون ابن سینا به زبان عربی در دسترس جویندگان علم پزشکی بود. آثار جرجانی با زبان فارسی جلوه‌ای خاص به خود گرفت. و آنان که عربی نمی‌دانستند به آسانی می‌توانستند از این آثار بهره‌مند گردند.

دلیل نامگذاری روز علوم آزمایشگاهی

تألیف ذخیره خوارزمشاهی که شامل مهمترین مباحث و مطالب پزشکی به صورتی جامع و قابل فهم است موجب شد تا حکیم جرجانی مکتب ملی فارسی نویسی را بنیان گذاری کند. تحقیقات گسترده این حکیم درباره خون و مایعات بدن در راستای تشخیص انواع بیماری‌ها، سالروز تولد او را در تقویم ایران به روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی اختصاص داد.

پیشنهاد سردبیر :  عوارض واکسن استرازنکا

"<yoastmark

آنچه که هستی را شکوه و زیبایی می بخشد ، جلوه وجود انسانهایی است که از بندها رها گشته ودر بیکران خلقت ، عظمت می آفرینند وبرای جامعه گویی باران هستند بر زمین تشنه !!! زیستن برای خدمت به بیماران !!! زیستن برای نوید زندگی و زیستن برای آنچه که پروردگار بهای آن را میداند !!! روز آزمایشگاهیان بر تمام سپیدپوشان این خانواده ی عظیم مبارک و خجسته باد​.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا