به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۱-۰۹ ۱:۱۶ بعد از ظهر

saba-logo-lab.png
ولادت امام محمد باقر (ع)

ولادت امام محمد باقر (ع)

ولادت امام محمد باقر (ع)

ولادت امام محمد باقر (ع)

امام محمدبن علی، (امام محمد باقر (ع)) هفتمین معصوم و امام پنجم شیعیان است که در روایتی اول ماه رجب سال ۵۷ هجری در شهر مدینه بدنیا آمدند. ایشان که فرزند حضرت سجاد علیه السلام می باشند حدود ۱۹ سال پیشوای شیعیان و مسلمانان بودند. مادر گرامی ایشان هم فاطمه، دختر امام حسن علیه السلام هستند.

در عصر ایشان و فرزند گرامی شان امام صادق علیه السلام شیعیان شاهد شکوفایی علمی در ابعاد گسترده بودند. امام باقر علیه السلام را از آن جهت باقر العلوم لقب داده اند که گنجینه ارزشمند علوم گوناگون را به طالبان علم عرضه کردند. در دوره امامت امام باقر علیه السلام دیدگاه های شیعه در عرصه های مختلف مانند اخلاق، فقه کلام، تفسیر و … تدوین و برای نسل های بعد بنیانگذاری شد. ایشان روایات بسیاری در باب فقه، توحید، سنت، قرآن اخلاق و آداب هم به یادگار مانده است.

القاب امام محمد باقر(ع)

آن حضرت القاب بسیاری داشت که از آن میان لقب «باقر یا باقر العلم »از همه مشهورتر است.

القاب امام محمد باقر(ع)

لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است، بدین جهت که : دریاى دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت. القاب دیگرى مانند شاکر و صابر و هادى نیز براى آن حضرت ذکر کرده اند که هر یک بازگوینده صفتى از صفات آن امام بزرگوار بوده است.

 

فضائل امام باقر علیه السلام

پیشوایی امام باقر علیه السلام از صدر اسلام روشن و مسلم بود و نص بر امامت آن امام همراه با تعاریف رسول خدا، فراوان به ما رسید. از آن امام معجزات و کرامات بسیار و نیز امور غریبه فراوانی در کتب معتبر ثبت شد و جنّ و ملائکه و حتّی جبرئیل خدمت او می‌رسیدند. مکارم اخلاق امام، زبانزد خاص و عام است و علوم و معارف فراوانی از وجود او سرچشمه گرفته، وی همچنین توجه خاصّی به عبادت و ذکر و مناجات داشت.

پیشنهاد سردبیر :  درباره بیماری نقرس چه می‌دانید؟

 

علم امام باقر علیه السلام

امام باقر علیه السلام چون در اواخر دوران حکومت بنی‌ امیه به‌سر می‌برد، از ضعف قدرت حاکمه استفاده نمود و در نشر معارف اسلامی، تلاش گسترده‌ای کرد و با مخالفین و صاحبان عقاید مختلف، مناظرات مفصّلی داشت و به سؤالات شیعیان و مخالفین پاسخ داد. لذا از آن امام در تمام مسائل فقهی و اجتماعی و حکومتی روایات فراوانی وجود دارد. به‌طوری‌که تقریباً هیچ کتاب روایی نیست مگر این که از امام باقر علیه السلام در موارد مختلف روایتی ذکر شدست.
امام باقر علیه السلام با صحابی بزرگ رسول خدا، جابر بن عبدالله انصاری روابط صمیمانه‌ای داشت و برای او احترام خاصی قائل بود. برای آن امام، غیر از جابر، اصحاب و راویان زیادی نام می‌برند که در بین آنها جابر بن یزید جعفی و محمّد بن مسلم و زراره و حمران، بسیار معروفند. شاعر معروف امام نیز کمیت نام دارد.

علم امام باقر علیه السلام

امام باقر علیه السلام دریاى دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت.


به دل ولای تو یا باقرالعلوم
بر سر بود هوای تو یا باقرالعلوم
عهد ولادت تو و جشن و سرور ماست
جانم شود فدای تو یا باقرالعلوم

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا میلاد امام محمد باقر (ع) را تبریک میگوید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا