به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۲-۰۷ ۴:۱۹ قبل از ظهر

saba-logo-lab.png
واکسن برکت پلاس واکسن اختصاصی امیکرون

واکسن برکت پلاس واکسن اختصاصی امیکرون

نخستین واکسن ایرانی

 واکسن ایرانی کوو ایران برکت

کوو ایران برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمدتولید شد.این گروه از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام است. کووایران برکت در ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ از سوی سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت کرد. این واکسن هنوز مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت نیست و هم‌اکنون در فرایند ثبت جهانی قرار دارد.

 خودکفایی تا صادرات ایران در زمینه واکسن

بنقل محمد مخبر، رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام، هدف‌گذاری گروه برکت، خودکفایی ایران در زمینه واکسن تا بهار سال ۱۴۰۰ و سپس صادرات آن بود. در ۱۲ تیر ۱۴۰۰، مخبر وعده تحویل قطعی بیش از ۵۰ میلیون دز را تا آخر شهریور داد. با وجود وعده‌ها، نخستین محموله تحویلی گروه برکت شامل حدود ۴۵ هزار دز واکسن در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ بود. تا تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ شرکت برکت توانست تنها یک میلیون و ۸۵۰ هزار دز از واکسن به وزارت بهداشت تحویل بدهد.

این رقم در پایان شهریور به ۶ میلیون و در پایان مهرماه بیش از ۸ میلیون دز رسید. تا ۷ اسفند ۱۴۰۰ تولید واکسن برکت به ۶۰ میلیون دز رسید. عدم تحقق وعده‌ها برای تولید واکسن همزمان با کمبود واکسن در کشور و افزایش مرگ و میر، موجب انتقادهایی از تولیدکنندگان این واکسن شد مینو محرز مدیریت «پروژه ساخت واکسن کرونا در ایران» را بر عهده دارد.

نخستین واکسن ایرانی

به داوطلبانی که دز اول و دوم خود را یکی از دو واکسن برکت و سینوفارم زده بودند، واکسن جدید تزریق و مستندات و نتایج این کارآزمایی برای وزارت بهداشت ارسال و مجوز تزریق اضطراری صادر شد.

در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ در یک مراسم با حضور رئیس گروه دارویی برکت و سفیر نیکاراگوئه، تفاهمنامه ارسال واکسن کووایران برکت به نیکاراگوئه امضا شد. بنقل مدیریت شفا فارمند، با تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن برکت، ایران به بزرگترین قطب تولید واکسن در غرب آسیا تبدیل شد.

پیشنهاد سردبیر :  هایپرکلسمی ، علائم تا درمان

نخستین واکسن ایرانی مقابله با سویه امیکرون مجوز تزریق اضطراری گرفت

دکتر صابونی، مدیرعامل شرکت سینا فارمد با اشاره به تلاش ۲۹ روزه ۴۰۰ متخصص برای دستیابی به دانش تولید واکسن کوو ایران برکت پلاس، گفت: این واکسن باهدف شکست سویه امیکرون تولید شد و مجور تزریق را از وزارت بهداشت دریافت کرد.
او اثربخشی و ایمنی زایی ۸۰ درصدی این واکسن در برابر ویروس امیکرون را از مزایای این واکسن دانست. وی افزود: این واکسن برپایه ویروس غیر فعال است.
مدیرعامل شرکت سینا فارمد گفت: زمستان سال قبل پس از شناسایی سویه امیکرون، متخصصان گروه دارویی برکت تولید واکسن اختصاصی این ویروس را به نتیجه رساندند.
او می گوید: بعد از موفقیت و اثربخشی ۱۰۰ درصدی واکسن جدید کوویران برکت ویژه سویه امیکرون در مرحله تست حیوانی و ارسال مستندات، مطالعه بالینی این واکسن از ابتدای اسفند ۱۴۰۰ با تزریق واکسن برکت پلاس به ۲۱۰ داوطلب آغاز شد.
صابونی گفت: در این مطالعه به داوطلبانی که دز اول و دوم خود را یکی از دو واکسن برکت و سینوفارم زده بودند، واکسن جدید تزریق کردند. مستندات و نتایج این کارآزمایی برای وزارت بهداشت ارسال و مجوز تزریق اضطراری صادر شد.

واکسن کووبرکت

هدف‌گذاری گروه برکت، خودکفایی ایران در زمینه واکسن تا بهار سال ۱۴۰۰ و سپس صادرات آن بوده‌است.


منابع :​

۱.منبع شماره ۱
۲.منبع شماره ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا