به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۲-۰۷ ۳:۲۵ بعد از ظهر

saba-logo-lab.png
سیگار کشیدن و ابتلا به کرونا

سیگار کشیدن و ابتلا به کرونا

سیگار و کرونا

سیگار و ابتلا به کرونا

ویروس کرونا از جمله عوامل بیماری زای تنفسی هستند و ممکن است از یک سرماخوردگی خفیف تا بیماری های شدیدتری را باعث شوند. عوامل زمینه ای متفاوتی (مانند بیماری های قلبی و عروقی و دیابت) می توانند روند طبیعی بیماری را تغییر دهند. این سوال مطرح می شود که با توجه به درگیرشدن دستگاه تنفسی و ریه ها در بیماری کرونا، آیا استعمال دخانیات و سیگار ، می تواند در روند پیشرفت این بیماری و ابتلا به کرونا تاثیرگذار باشد؟

ویروس کرونا

نیکوتین برروی این گیرنده‌ها اثر میگذارد و احتمال ابتلا بیماری را کاهش می‌دهد.

مقالاتی در خصوص ارتباط کرونا و سیگار

با شروع پاندمی کرونا، مقالات علمی متعددی در خصوص این بیماری در ژورنال‌های مختلف دنیا چاپ شد. از آنجاییکه این بیماری کاملا جدید بود، جامعه علمی دنیا در خصوص چاپ این مقالات سختگیری نکرد. اساسا فرد متخصصی وجود نداشت تا مقالات را صحت سنجی و راستی آزمایی کند. یکی از اولین داده‌ها و مقالاتی که در این زمینه چاپ شد، مربوط به یک مقاله‌ی چینی بود. با بررسی آماری افراد مبتلا به کرونا در کشور چین، به این نتیجه رسید که تعداد افراد سیگاری مبتلا به کرونا کمتر از افراد دیگر است (با توجه به جامعه‌ی آماری کشور چین).

پس از آن نیز مقالاتی در کشورهای ایتالیا و فرانسه نیز منتشر شد و در بخش نتیجه‌گیری، به ارتباط میان کشیدن سیگار و جلوگیری از ابتلا به کرونا پرداخته بود. این محققان گفتند نیکوتین موجود در سیگار، با تاثیرگذاری بر دریافت‌کننده‌های سلولی (گیرنده‌های سلولی) به نام ACE2، مانع از ورود ویروس کرونا به سلول‌ها میشود. نتیجتا احتمال ابتلای افراد سیگاری به کرونا را کاهش داد. تنها گیرنده‌ی تایید شده‌ی ویروس سارس-کوو-۲ (کووید-۱۹) به نام ACE-2 بر روی دیواره‌ی سلول‌های ریه چسبیده و در حقیقت محل ورود این ویروس به سلول است. ظاهرا نیکوتین برروی این گیرنده‌ها اثر گذاشته و احتمال ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد. در همکاری دانشگاه پیرئوس (یونان) و دانشگاه اوتا (ایالات متحده آمریکا) نیز نتایج کسب شد که داستان جالبی دارد!

سیگار کشیدن در ایام کرونا

سیگار کشیدن در دوران کرونا خطرناک است.


بررسی های آماری ارتباط سیگار و کرونا​

با این حال، طبق بررسی و تحلیل داده‌های آماری در بین افرادی که به بیمارستان مراجعه کردند (نه کسانیکه در منزل تحت مداوا قرار گرفتند و یا ناقل‌های خاموش)، آمار حاکی از کمتر بودن تعداد افراد سیگاری مبتلا به بیماری کرونا است. اما در عین حال، افراد سیگاری مبتلا ، وخامت حال بیشتری داشتند. بنابراین، یک نکته مسلم است: افراد سیگاری، در صورت ابتلا به بیماری کرونا، دوران سخت‌تری را نسبت به سایر افراد تجربه خواهند کرد. محققانی که ارتباط میان سیگار و بیماری کرونا را بررسی کردند، سه عامل را به عنوان دلایل اصلی کاهش احتمال ابتلا به بیماری کرونا در افراد سیگاری می‌دانند:

پیشنهاد سردبیر :  از راه رسیدن سویه جدید امیکرون


خاصیت ضد التهابی نیکوتین موجود در دخانیات و سیگار​
واکنش شدید سیستم ایمنی بدن در افراد سیگاری​
وجود حجم زیادی از نیتریک اکساید در مجاری تنفسی افراد سیگاری​

هر سه عامل فوق می‌توانند به صورت بالقوه، مانع از ورود ویروس کرونا به سلول‌های بدن افراد شود. اگرچه این اطلاعت در خصوص پاندمی کرونا می‌توانست تا حدی آرامشبخش باشد، اما نگرانی‌های دیگری بوجود آمد.

مصرق سیگار

سیگار و کرونا یک ارتباط دو سویه دارند.

آیا ریسک ابتلا به COVID-19 در افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر است؟

بطور کلی فاکتورهای بسیاری در کاهش توانایی بدن در مبارزه با عفونت بعلت سیگارکشیدن دخیل هستند.
مهم‌ترین آن‌ها ایجاد نارسایی و مرگ در مژک‌های مجرای تنفسی است.یعنی، مجرای تنفسی با موهای ریزی تحت عنوان مژک پوشیده است و یکی از وظایف این مژک‌ها، بیرون‌راندن عوامل عفونت‌زا از مجرای تنفسی و ریه‌ها قبل از ایجاد عفونت است.

ترکیبات شیمیایی موجود در سیگار با گذشت زمان باعث از بین‌رفتن این مژک‌ها می شوند و در نتیجه خطر عفونت به شدت افزایش پیدا می‌کند.
با اعلام سازمان بهداشت جهانی احتمالاً افراد که سیگار می‌کشند به دلیل تماس مکرر دست با لب‌ها، دهان و صورت و همچنین احتمال آلودگی سطح سیگار به ویروس، در معرض خطر بیشتری هستند.

افراد سیگاری عموماً دچار مشکلات ریوی هستند و یا سیستم ایمنی آنها ضعیف است و ظرفیت ریه آن‌‌ها بدلیل استعمال دخانیات کاهش می یابد.لذا این امر نیز می‌تواند افراد سیگاری را در خطر بالاتری از ابتلا به COVID-19 قرار دهد. همچنین شلنگ قلیان می‌تواند محل خوبی برای تجمع ویروس باشد و فرد را درگیر COVID-19 کند.

پیشنهاد سردبیر :  روش انجام تست PCR

سازمان بهداشت جهانی همچنین تأکید کرد شرایطی که نیاز اکسیژن را افزایش یا توانایی بدن در استفاده صحیح از آن را کاهش می‌دهد، بیماران را در معرض خطر جدی التهاب ریه قرار خواهد داد.
خبر خوب این است که حتی سیگار نکشیدن برای تنها ۲۴ ساعت، تاثیر بسزایی در عملکرد مژک‌های باقیمانده مجرای تنفسی دارد و هرچقدر این زمان طولانی‌تر شود تاثیرات وسیعتری خواهد داشت.

مقاومت در برابر کرونا

کرونا و سیگار کشیدن ارتباط مستقیمی دارند


آیا احتمال بروز علائم شدیدتر COVID-19 در افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر است؟​

CDC آمریکا افراد سیگاری را در گروه‌های پرخطر و در معرض بیماری شدیدتر قرار داد.
مقالات علمی و یافته‌های محدودی در این خصوص وجود دارد:

در یکی از این مقالات که در New England Journal of Medicine به چاپ رسید و نتایج آن بر پایه تحقیق بر روی ۱۰۹۹ بیمار مبتلا به COVID-19 در چین می‌باشد، احتمال بروز علائم شدیدتر در بیمارانی که سیگار می‌کشیدند، ۴/۱ برابر بیشتر از بیماران بدون سابقه مصرف سیگار، گزارش شد. در ادامه، آمار مرگ بیمارانی که سیگار می‌کشیدند و همچنین نیاز آن‌ها به مراقبت‌های خاص و تهویه مکانیکی ۴/۲ برابر بیماران بدون سابقه مصرف سیگار بود. تفاوت این دو گروه معنی‌دار نیست.

مقالات علمی و یافته‌های دیگر

در مطالعه دیگری که در چین و بر روی ۱۹۱ بیمار مبتلا به COVID-19 انجام شد، ۵۴ نفر جان خود را از دست دادند. از بین جان‌باخته ها و بهبودیافته‌ها به ترتیب ۹ درصد و ۴ درصد سیگار می کشیده‌اند. تفاوت این دو گروه معنی‌دار نبوده است.

در مطالعه دیگری در چین و بر روی ۱۴۰ بیمار مبتلا به COVID-19، از بین ۵۸ بیمار با علائم شدید، ۴/۳ درصد در حال حاضر و ۹/۶ درصد در گذشته سیگار می‌کشیدند و از بین بیماران با علائم خفیف هیچ‌کدام در حال حاضر و ۷/۳ درصد در گذشته سیگار می‌کشیدند. تفاوت بین این دو گروه معنی‌دار نبود.

پیشنهاد سردبیر :  اشنایی بیشتر با تست انتی بادی

مطالعات دیگر بر روی ۷۸ بیمار با علائم پنومونی در زمان ۲ هفته در چین صورت گرفت نشان می‌دهد، نسبت درصد بیماران سیگاری و پنومونی آن‌ها در طول ۲ هفته بدتر شده به بیماران با علائم پایدارشده پنومونی، نزدیک ۱۴ برابر بود. تفاوت بین این دو معنی‌دار گزارش شد.

نتیجه‌گیری قطعی در ارتباط با تاثیر سیگار بر روی شدت علائم بیماران دارای COVID-19 نظ به ماهیت بیماری، زمان کوتاه شناسایی آن در جهان و یافته‌های محدود و متناقض در این زمینه، امکان‌پذیر نیست و نیازمند تحقیقات وسیع‌تر است.

سیگار نکشید

تاثیر سیگار در دوران کرونا را بی‌اهمیت نشمارید.

به روز رسانی :۷ آبان ۱۴۰۱
منابع :
۱.منبع شماره ۱
۲.منبع شماره ۲
۳.منبع شماره ۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا