به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۲-۰۷ ۸:۵۸ بعد از ظهر

saba-logo-lab.png
علت بزرگداشت اربعین چیست‌؟

علت بزرگداشت اربعین چیست‌؟

اربعین حسینی

بزرگداشت اربعین

اعتبار اربعین امام حسین (ع‌) از قدیم الایام میان شیعیان و در تقویم تاریخی‌ وفاداران به امام حسین (ع‌) مشخص است‌. کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی حاصل گزینش دقیق و انتخاب معقول شیخ طوسی است.این کتاب از روایات‌ فراوان درباره تقویم مورد نظر شیعه در باره ایام سوگ و شادی و دعا و روزه وعبادت، ذیل ماه «صفر» می‌نویسد: نخستین روز این ماه(ماه صفر) (از سال ۱۲۱)،روز کشته شدن زید بن علی بن الحسین است‌.

اربعین حسینی

طبق اعلان سازمان حج و زیارت، ثبت نام پیاده روی اربعین ۱۴۰۱ هم مانند سال های گذشته انجام خواهد گرفت.

روز ۲۰ صفر، زمانی است که حرم امام حسین (ع‌) یعنی کاروان‌اسرا، از شام به مدینه مراجعت کردند. و روزی است که جابر بن عبدالله بن‌حرام انصاری‌، صحابی رسول خدا (ص‌)، از مدینه به کربلا رسید. تا به زیارت‌ قبر امام حسین (ع‌) بشتابد و او نخستین کسی است از مردمان که قبر آن‌حضرت را زیارت کرد.
در روز اربعین زیارت امام حسین (ع‌) مستحب است واین زیارت‌، همانا خواندن زیارت اربعین است که از امام عسکری (ع‌) روایت ‌شده که فرمود: علامات مؤمن پنج تاست‌: خواندن ۵۱ رکعت نماز در شبانه‌روز ـ نمازهای واجب و نافله و نماز و شب ـ  دست کردن انگشتری دردست راست‌، برآمدن پیشانی از سجده‌، و بلند خواندن بسم الله الرحمن‌الرحیم در نماز.

زیارت اربعین

شیخ طوسی سپس متن زیارت اربعین را با سند بنقل از حضرت صادق علیه ‌السلام آورد: السلام علی ولی الله و حبیبه‌، السلام علی خلیل الله ونجیبه‌، السلام علی صفی الله و ابن صفیه‌…
این مطلبی است که شیخ طوسی‌، عالم فرهیخته و معتبر و معقول شیعه در قرن‌پنجم راجع اربعین آورد. طبعا بر اساس اعتباری که روز اربعین در میان ‌شیعیان داشت، از همان آغاز که تاریخش معلوم نیست‌، شیعیان بحرمت‌ آن‌، این زیارت را می‌خواندند و اگر می‌توانستند مانند جابر بر مزار امام ‌حسین (ع‌) گرد می آمدند و آن امام را زیارت می‌کردند. این سنت تا امروز درعراق با قوت برپاست‌ و شاهدیم میلیونها شیعه عراقی و غیر عراقی در این روز بر مزار امام حسین (ع) جمع می شوند.

پیشنهاد سردبیر :  بررسی ازمایشات سایر هپاتیت ها

"زیارت

در حدیثی از امام حسن عسکری(ع) این زیارت یکی از پنج نشان برای مؤمن نقل شد. زیارت‌نامه‌ای برای این روز از امام صادق(ع) نقل شد . شیخ عباس قمی این زیارت‌نامه را در مفاتیح الجنان در باب سوم بعد از زیارت عاشورا غیر معروفه، با عنوان زیارت اربعین نقل کرد.
بنقل قاضی طباطبایی زیارت روز اربعین در نزد شیعیان زیارت «مَرَدّ الرَّأس» نیز هست. مَرَدُ الرأس یعنی بازگرداندن سر، و منظور آن است در این روز که اسرای اهل بیت به کربلا بازگشتند سر امام حسین(ع) را نیز به کربلا آوردند و دفن کردند.

واقعه عاشورا

اربعین بزرگترین پیاده‌روی جهان است که رکوردی بیش از ۴۵ میلیون نفر زائر به شهر کربلا دراین روز ثبت شده‌است.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا فرا رسیدن ایام اربعین حسینی را به شیعیان تسلیت میگوید.

منابع:
۱.منبع شماره ۱
۲.منبع شماره ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا