به روزرسانی شده

۱۴۰۳-۰۲-۰۷ ۵:۵۳ قبل از ظهر

saba-logo-lab.png
بخش غربالگری سلامت جنین آزمایشگاه صبا

بخش غربالگری سلامت جنین آزمایشگاه صبا

غربالگری سلامت جنین

تست غربالگری یکی از تست های مهم در زمان بارداری به حساب می آید. دلیل انجام این نوع تست،بررسی های مورد نیاز برای سلامت جنین می باشد. که در دو مرحله نیز انجام می شود.آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا تست های سلامت جنین را در منزل برای رفاه حال شما عزیزان انجام می دهد.

آزمایشات غربالگری سلامت جنین چیست؟

پرکاربردترین آزمایشات غربالگری شامل تست‌های غربالگری سه ماهه اول و دوم می باشد.

نتیجه این غربالگری ها احتمال ابتلای جنین به سندروم های ژنتیکی شایع مانند سندروم داون (تریزومی ۲۱)،‌ سندروم ادوارد (تریزومی ۱۸) و سندروم پاتو (تریزومی ۱۳) را تعیین می کند.

باید توجه داشت که یک غربالگری طبیعی ضمانتی برای یک نوزاد طبیعی نیست و نتایج غیرطبیعی به معنای قطعی بودن نقائص مادرزادی نوزاد نمیشود.

تست های غربالگری سلامت جنین چگونه انجام می‌شوند؟

غربالگری سه ماهه اول برای خانم های باردار از ابتدای هفته ۱۱ تا انتهای هفته ۱۳ انجام می‌شود.این تست شامل آزمایش خون و سونوگرافی است. این تست ترکیبی از سنجش ۲ مارکر در خون مادر (PAPP-A و Free –βHCG) و بررسی سونوگرافی (NB و NT) می باشد که جهت بررسی احتمال خطر سندرم داون، تریزومی ۱۸و تریزومی ۱۳ انجام می‌شود.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا تست های سلامت غربالگری جنین را در منزل برای رفاه حال شما عزیزان انجام می دهد .

دو ماده‌ در خون مادر مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.در سونوگرافی مقدار مایع در پشت گردن جنین که به آن NT (Nuchal Translucency) می‌گویند، ‌اندازه گیری می‌شود که در جنین‌های مبتلا به سندرم داون تمایل به افزایش دارد.فقدان استخوان بینی (NB) (Nasal Bone) نیز در بررسی سونوگرافی می‌تواند مطرح کننده ابتلاء جنین به سندرم داون باشد.

پیشنهاد سردبیر :  بخش الکتروفورز آزمایشگاه صبا

غربالگری سه ماهه دوم برای خانم های باردار از ابتدای هفته ۱۵ تا انتهای هفته ۲۱ انجام می‌شود. (بهتر است این غربالگری بین هفته های ۱۵– ۱۷ انجام شود.)

این تست شامل یک آزمایش خون است که در آن ۴ مارکر بیوشیمی موجود در خون مادر سنجیده می‌شود(AFP-hCG- uE3- In A). به این تست کواد مارکر می‌گویند. از این تست جهت بررسی احتمال وجود سندرم داون، تریزومی ۱۸ و نقائص لوله عصبی (NTDs) (Neural Tube Defects) استفاده می‌شود.

غربالگری بار اول چه زمانی انجام می‏شود و در آن چه مواردی ارزیابی می‌شود؟

غربالگری اول باید از ابتدای هفته ۱۱ تا پایان هفته ۱۴ بارداری انجام شود. مهم‌ترین کاری که در این غربالگری انجام می‌شود، سونوگرافی است که علاوه بر بررسی ضربان قلب جنین، سن جنین، محل جفت و مایع دور جنین، ضخامت پشت گردن جنین هم اندازه‌گیری می‌شود. که پزشکان به آن NT  می‌گویند. ضخامت این قسمت باید کمتر از ۳ میلی‌متر باشد در غیر این صورت غیرطبیعی تلقی می‌شود. همزمان با این سونوگرافی یک آزمایش خون هم از مادر گرفته می‌شود که در آن عوامل متعددی را ارزیابی می‌کنند.

سپس نتایج به‌دست آمده از آزمایش خون مادر، ضخامت پشت گردن جنین و سن مادر را با استفاده از یک نرم‌افزار رایانه‌ای تجزیه و تحلیل می‌کنند تا مشخص شود جنین برای ابتلا به نشانه های داون جزوه گروه پرخطر است یا نه.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا تست های سلامت غربالگری جنین را در منزل برای رفاه حال شما عزیزان انجام می دهد .

در ادامه بارداری چه غربالگری‌های دیگری انجام می‌شود؟

در صورتی که ۳ ماهه اول طی شود و جنین مشکلی نداشته باشد، غربالگری نوبت دوم بین هفته ۱۵ تا ۲۲ بارداری انجام می‌شود.این غربالگری شامل یک آزمایش خون مادر و یک تست ۴گانه از هورمون‌های جنینی است. نتایج آزمایش‌ها به اضافه سن مادر، خطر ابتلای مادر به دیابت، نوع بارداری که طبیعی بوده یا با IVF انجام شده است و…

پیشنهاد سردبیر :  بخش انگل شناسی آزمایشگاه صبا

به کمک یک نرم‌افزار رایانه‌ای تجزیه و تحلیل می‌شود که براساس نتایج به‌دست آمده، جواب داده  می‌شود. اگر مادر و جنین جزو گروه‌های پرخطر هستند، باید آمنیوسنتز یا نمونه‌گیری از مایع اطراف جنین برای بررسی ابتلای جنین به نشانگان داون انجام بگیرد. نمونه گرفته شده به آزمایشگاه ژنتیک ارسال می‌شود تا سلول‌های جنینی آن کشت داده شود.

با این آزمایش با اطمینان حدود ۵/۹۹ درصد می‌توان در مورد مبتلا بودن یا نبودن جنین به نشانه های داون اظهار نظر کرد.

 

صفحه ی ما در اینستاگرام را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
پشتیبانی آزمایشگاه صبا